PrikkelSessie

PrikkelSessies op maat voor jou en jouw baby, peuter of kleuter
Maak een afspraak

sessies

op 1

euro

jaar ervaring met baby's

Één op één online sessies over de prikkelproblemen van jouw baby, peuter of kleuter.

Prikkels zijn er altijd en overal. De hele dag komen de prikkels vanuit onszelf en onze omgeving ons lijf binnen. En de hele dag zijn onze hersenen bezig met het filteren en verwerken hiervan.

Door het filteren van de prikkels zijn wij bijvoorbeeld in staat een goed gesprek met elkaar te voeren, zonder dat we er de hele tijd aan herinnerd worden dat het licht aan is of dat de radio op de achtergrond aan staat. Het helpt ons te focussen op dat wat belangrijk is en wat er even niet toe doet te negeren.

Voor kinderen is dit vaak lastiger. Baby’s leren wij als ouders om stap voor stap de wondere wereld van de prikkels te ontdekken. Soms kan het toch gebeuren dat jouw kindje overprikkeld raakt. Als dit eenmalig is, is dit geen reden tot zorgen. Als jouw baby, peuter of kleuter vaak overprikkeld is, is het zeker de moeite waard om te zoeken naar de oorzaak achter deze overprikkeling.

 

155.00

Voor wie is deze cursus?

Weet jij zeker dat jouw baby super moe is, maar lukt het slapen maar niet? Is jouw baby steeds overprikkeld, maar heb je geen idee waar dit door komt? Weet je niet hoe jij jouw baby het beste kunt helpen?

Is jouw peuter van slag na een ochtendje op de peuterspeelzaal of een dag op het kinderdagverblijf? Of is jouw kleuter niet te genieten na een dag op school of het vieren van een verjaardag? Huilen, gillen, driftbuien…  En dit, terwijl hij/ zij het juist zo naar zijn heeft gehad? Weet je niet hoe je jouw peuter het beste kunt ondersteunen als hij/ zij weer thuis komt?

 

Tijdens de 1 op 1 PrikkelSessies leer je:

 • Wat zijn prikkels?
 • Hoe werkt de prikkelverwerking?
 • Wat is overprikkeling en hoe herken ik dit bij mijn baby, peuter of kleuter?
 • Wat is onderprikkeling en hoe herken ik dit bij mijn baby, peuter of kleuter?
 • Wat kan ik doen als mijn kindje overprikkeld is?
 • Wat kan ik doen als mijn kindje onderprikkeld is?

En natuurlijk ook de praktijk!

 • Welke prikkels komt mijn kindje tegen bij de dagelijkste handelingen.
 • Welke prikkels zijn er in en om het huis?
 • Welke prikkels kom ik tegen als ik naar buiten ga?
 • Op welke prikkels reageert mijn kindje het meest?
 • Hoe kan ik hier het beste mee omgaan, zodat ik aansluit bij de behoefte van mijn kleintje?

 

 

Hoe werkt het?

 

De PrikkelSessies werken zo:

– Je meld je aan door op de aanmeldknop te klikken en je gegevens in te vullen. De sessies duren zo’n 45 minuten per keer, er zijn twee sessies. 

– Wij nemen contact met je op om de eerste online Sessie met Joyce in de plannen.

– In deze sessie leer je alles over prikkels en prikkelverwerking in het algemeen. Hierna schakelen we direct door naar de situatie van jouw kleintje. Waar lopen jullie tegenaan. Welke momenten zijn lastig, waar zou je graag ondersteuning bij krijgen?

– Tijdens deze eerste sessie geeft Joyce direct inzicht in de lichamelijke reacties van jouw kindje in de situaties waar jullie tegenaan lopen. Je krijgt dus direct antwoord op de vragen: Hoe en waarom raakt mijn kindje overprikkeld.

– Je krijgt een huiswerkopdracht mee, waarmee jij de komende week jouw kindje gaat observeren. Met de kennis die jij hebt opgedaan in de eerste sessie kijk je gegarandeerd met andere ogen naar jouw kindje!

– In de tweede sessie met Miluška bespreken jullie de observaties van de afgelopen week. Wat zag je, waar liep je tegenaan?

– Nu je weet waar de over/ onderprikkeling vandaan komt, focus je je in deze sessie op het veranderen van dit patroon. Samen gaan jullie op zoek naar een manier om dit in de toekomst te voorkomen of zo om te buigen dat het voor jullie handelbaar wordt.

– Ook leer je hoe je er op de beste manier kunt zijn voor jouw kindje, als hij of zij toch een keer overprikkeld raakt.

PrikkelSessie: Anders kijken naar jouw kind! 

prikkelsessie van prikkelbaby