Kraamzorg

Dé online nascholing over prikkels voor kraamverzorgenden
Start online cursus

online scholing

accreditatiepunten KCKZ

Categorie, ID nr. 443178

jaar ervaring met baby's

Dé online scholing voor kraamverzorgenden over prikkels!

Prikkels zijn er altijd en overal. De hele dag komen de prikkels vanuit onszelf en onze omgeving ons lijf binnen. En de hele dag zijn onze hersenen bezig met het filteren en verwerken hiervan.

Voor een goede ontwikkeling van de pasgeborene zijn prikkels heel belangrijk. Maar wat zijn prikkels?
In de scholing PrikkelBaby voor kraamverzorgenden gaan wij in op alle aspecten hiervan. Naast theorie over de soorten prikkels en hoe deze worden ontvangen in het lichaam, bespreken we de verschillen van onder- en overprikkeling en hoe het bieden van regelmaat en rituelen in de verzorging hier aan positieve bijdrage kunnen leveren.

55.00

Voor wie is deze cursus?

PrikkelBaby Kraamzorg is speciaal ontwikkeld voor kraamverzorgenden. In de cursus leer je de theorie over prikkels, maar voor jouw vak nog veel belangrijker: hoe werkt dit in de kraamweek. Het overgrote deel van de scholing zal dus bestaan uit het praktisch toepassen van de theorie. Denk aan onderwerpen als verluieren, badderen, maar ook kraamvisite, broertjes/zusjes en mobiele telefoons komen uitgebreid aan de orde. 

Wil jij met meerdere (15+) personen uit jouw organisatie de scholing volgen? Neem dan contact met ons op, we denken graag met je mee. 

In de cursus ‘Prikkelverwerking bij baby’s’ leer je:

  • Wat zijn prikkels?
  • Hoe werkt de prikkelverwerking?
  • Wat is overprikkeling en hoe herken ik dit bij een baby?
  • Wat is onderprikkeling en hoe herken ik dit bij een baby?
  • Wat kan ik doen als een baby overprikkeld is?
  • Wat kan ik doen als een baby onderprikkeld is?

En natuurlijk ook de praktijk!

  • Welke prikkels kom ik tegen bij dagelijkste handelingen als wassen, aankleden en verluieren?
  • Welke prikkels zijn er in en om het huis?
  • Welke prikkels ervaart een baby bij kraamvisite?
  • Hoe kan ik hier het beste mee omgaan, zodat ik aansluit bij de behoefte van de baby.

 

Hoe werkt het?

Door op de knoppen op deze pagina te drukken zul je de website van PrikkelBaby verlaten en kom je terecht bij WebinarGeek. Op deze website is de cursus achter een betaalmuur te volgen.

Schrik dus niet, dit hoort er helemaal bij.
Daar kun je de cursus betalen middels IDEAL. Er staat dat je geld overmaakt naar Liefdevol Dragen. Op je bankafschrift zul je MOLLIE zien staan, dit is het betaalsysteem waarmee de transactie wordt voldaan. Je ontvangt geen factuur. Heb je deze toch nodig, neem dan voorafgaand aan het boeken even contact met ons op. 

Voor grotere groepen (15+ personen) bieden wij ook andere betaalopties, neem even contact met ons op om dit te bespreken.

Je kunt de cursus 1 keer kijken! Natuurlijk is het wel mogelijk om te scrollen wanneer je een stukje nog eens wilt horen. Deel de link daarom ook niet met derden, dat resulteert mogelijk in het zelf onvolledig/niet kunnen kijken van het beeldmateriaal. Je hoeft de cursus niet in 1 keer te kijken! Dat kan rustig in delen wanneer het jou het beste uitkomt.

De cursus duurt in totaal 2,5 uur.
Lukt betalen met IDEAL niet? Zoek dan contact met ons op via de e-mail, dan kunnen wij je verder helpen met het maken van de betaling om vervolgens toegang te krijgen tot de scholing.
De online cursus kun je binnen drie maanden na aanschaf te bekijken, daarna vervalt de toegang.

Na het afronden van de scholing ontvang je een toets met 25 multiple choice vragen. Deze toets duurt zo’n 20-30 minuten. Na het behalen van deze toets kennen wij jou de accreditatiepunten toe en worden deze binnen 3 weken bij geschreven in het register. 

 

Prikkelbaby logo transparant