KDV

Dé scholing voor professionals in de kinderopvang
Vraag deze scholing aan

scholing op de locatie van jouw kinderdagverblijf

experts: pedagoog i.o, kinderfysio en prikkeltherapeut

jaar ervaring met baby's en jonge kinderen

Dé scholing voor professionals in de kinderopvang

Prikkels zijn er altijd en overal. De hele dag komen de prikkels vanuit onszelf en onze omgeving ons lijf binnen. En de hele dag zijn onze hersenen bezig met het filteren en verwerken hiervan.

Onze scholingen op kinderdagverblijven zijn bedoeld om pedagogisch medewerkers te helpen bij het begrijpen en omgaan met deze prikkels in hun werk met jonge kinderen. Tijdens interactieve sessies van 2 uur, op locatie, kunnen pedagogisch medewerkers diepgaande kennis opdoen en praktische vaardigheden ontwikkelen. We focussen op hoe prikkels de ontwikkeling van kinderen beïnvloeden, zodat medewerkers een ondersteunende omgeving kunnen creëren waarin kinderen kunnen groeien.

Voor wie is deze cursus?

Deze scholing is ideaal voor kinderopvangprofessionals die werkzaam zijn in kinderdagverblijven en streven naar een verdieping van hun kennis en vaardigheden op het gebied van prikkelverwerking. Dit omvat pedagogisch medewerkers, leidsters, coördinatoren en andere professionals die direct betrokken zijn bij de zorg en ontwikkeling van jonge kinderen.

In deze scholing leer je:

Tijdens de scholing leren deelnemers over de impact van prikkels op de ontwikkeling en het gedrag van jonge kinderen. We verkennen verschillende soorten prikkels en hoe deze worden verwerkt door het zich ontwikkelende brein van een kind. Deelnemers krijgen inzicht in zowel overprikkeling als onderprikkeling en leren hoe ze een gebalanceerde omgeving kunnen creëren die de ontwikkeling van kinderen optimaal ondersteunt.

Daarnaast wordt er aandacht besteed aan praktische strategieën voor het herkennen van signalen van overprikkeling en onderprikkeling bij kinderen. Deelnemers leren hoe ze een prikkelbewuste omgeving kunnen creëren die de zintuiglijke ontwikkeling van kinderen stimuleert en bijdraagt aan hun algehele welzijn.

Verder worden er concrete tips en adviezen gegeven voor het omgaan met specifieke situaties, zoals het begeleiden van kinderen tijdens overgangsmomenten, het faciliteren van rustgevende activiteiten en het ondersteunen van kinderen met bijzondere behoeften.

Neem contact met ons op en ontvang een vrijblijvende offerte voor deze scholing op jouw locatie.

    4 + 9 =

    Prikkelbaby logo transparant